Sayfalar

17 Temmuz 2014 Perşembe

2014/15'E MERHABA (Liverpool-Barcelona)

   Dünya Kupasının sona ermesinin ardından Avrupa'da ve Dünya'da yerel ligler start almaya başlıyor. Aslında liglerin başlamasına 1 ay kadar bir süre var ancak transfer hareketliliği son hızıyla sürüyor. Özellikle Dünya Kupasında yıldızı parlayan isimler medyada sıkça anılıyor. Liglerin başlamasına çok da uzun bir süre kalmadığını belirterek, erken de olduğunu hesaba katarak ufak ufak değerlendirmelere başlayabiliriz.

Liverpool


   Liverpool geçtiğimiz sezon Premier Lig kupasını Gerrard'ın ayaklarından altından kaçırmıştı. Geçen sezon çok büyük çabalar harcanarak takımda tutulan Suarez bu kez ipleri kopardı ve 'astronomik' bir bedelle Messi'nin yeni takım arkadaşı oldu. Brandon Rodgers, onu takımda tutmak için elinden geleni yaptığını, artık önlerine bakma zamanının geldiğini söyledi.

   Öncelikle Suarez'siz Liverpool olur mu soruları akla geliyor doğal olarak. Ancak yapılan transferler ve kulüp politikası benim hoşuma gidiyor. Emre Can ve Markovic hamleleri takım dengesi sağlanması ve mevkilerde çeşitlilik için çok önemli transferler. Lallana ve Lambert de daha önceden takıma katılmıştı. Transfer konusunda aklımdaki tek soru işareti ödenen bonservis bedelleri. Lallana'ya £25 milyon vermek ne derece akıllıca sorgulanacak cinsten.

   Bu sene ait olunan Şampiyonlar Ligine geri dönüldüğü için 2-3 transfer daha yapılacaktır diye düşünüyorum. Suarez gibi bir özel oyuncunun yeri hiçbir zaman tam olarak doldurulamaz ancak ondan alınan verime nasıl ulaşabilirler derseniz orta saha oyuncularının ortalama 6-7 gol atmasıyla bu sorun çözülebilir.

Barcelona


   Barcelona ile daha önce de bir yazı yazmıştım. Orada da üzerine yazdığım gibi değişim zamanı geldi, hatta geçiyor. Önce Barcelona daha sonra Dünya Kupasında İspanya'nın kullandığı düzenin çökmesiyle Barcelona arayış içine girdi. Luis Enrique takımın başına getirildi, takımı gençleştirmenin yanında farklı stilde oyuncular kadroya katıldı.

   Hırvat yıldız Rakitic Xavi'nin mevkisine yerleştirilmek üzere alındı. Ter Stegen ve Şilili kaleci Bravo, Valdes ve Pinto'nun yerini alacaklar, aralarındaki rekabet çok kızgın olacaktır. Kirada bulunan Krkic, Deulofeu ve Rafinha takıma yineden dahil oldular, Krkic'in ayrılması söz konusu. Son olarak Avrupa'yı sarsan Suarez transferiyle kağıt üzerinde durdurulamaz ileri üçlüye sahip oldu Barça. Ancak bunu böyle olmadığını düşünenlerin sayısı hiç de az değil:

  "Suarez muhteşem bir futbolcu.. Ancak hem Messi, hem Neymar, hem de Suarez'in olduğu bir takımın nasıl oynayacağını merak ediyorum. Üçü de bireysel yetenekleriyle öne çıkan isimler. Barcelona iyi futbol oynayan bir takım anlayışından bireysel yeteneklere güvenen bir takım haline bürünüyor."

   Bu sözlerin sahibi Johan Cruyff. Son 15-20 yılda kazanılan tüm başarılardaki sistemin değiştiğinin göstergesi niteliğinde bir transfer bu. Önümüzdeki sene Barcelona La Liga şampiyonluğunu alamazsa Cyruff'un bahsettiği şeyler mutlaka sorgulanacaktır.

   Gelenler kadar gidenler de önemli tabi. Suarez'i yeni almışken Alexis'in takımda kalması saçma olurdu, o da Ada'nın yolunu tuttu aynı eski takım arkadaşı Cesc gibi. Atletico'nun güç kaybetmesiyle beraber BBC üçlüsüyle MSN üçlüsünün kapışmasını sezon boyunca izleyeceğiz gibi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder